ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Κ. ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΙΜΑΤΟΣ
Σας παραθέτουμε τη συνέντευξη που δόθηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ, από την κα Κωνσταντίνα Πολίτη για την ασφάλεια του αίματος.
Κατεβάστε το σχετικό αρχείο σε μορφή pdf document.

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΥΥΚΑ

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης δημοσίευσε απόφαση με θέμα: “Κατανομή προσωπικού στο Υπουργείο Υγείας για το έτος 2013”.

Μεταξύ των διαφόρων θέσεων υπάρχουν και έντεκα (11) θέσεις Νοσηλευτικού Προσωπικού κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 2920/01 και Ν. 3599/07 που αφορά ορισμένες κατηγορίες ατόμων με αναπηρία στις οποίες ανήκουν και άτομα με θαλασσαιμία. Θα πρέπει να περιμένουν βέβαια μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να μπορέσουν να γίνουν οι προσλήψεις.
Κατεβάστε το σχετικό αρχείο σε μορφή pdf document.


ΜΟΡΙΑΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΙΜΑΤΟΣ

Έξι χρόνια μετά από την πρώτη Κεντρική Σύμβαση Μοριακού Ελέγχου Αίματος για Μετάγγιση του 2008, η εταιρεία SafeBlood BioAlaytica A.E. υπέγραψε με την ΕΠΥ/ΥΥΚΑ νέο 4ετές συμβόλαιο συνεργασίας με ισχύ έως τον Μάρτιο του 2018.

Κατεβάστε το σχετικό αρχείο σε μορφή pdf document.

Όσον αφορά το μοριακό έλεγχο του αίματος παρά το γεγονός ότι προχώρησε ο διαγωνισμός όπως ανακοινώθηκε με το δελτίο τύπου του υπουργείου υγείας (τον Οκτώβρη), από όσο γνωρίζουμε και σύμφωνα με την ΕΠΥ (Επιτροπή Προμηθειών Υγείας) δεν θα έχουν τελειώσει οι διαδικασίες πριν τα μέσα του Γενάρη.

Έτσι τα 4 ΚΜΕ (Κέντρα Μοριακού Ελέγχου) στα οποία θα γίνεται βάση του διαγωνισμού ο μοριακός (Ε.ΚΕ.Α, Π.Γ.Ν.Θ. «ΑΧΕΠΑ», Π.Γ.Ν Πατρών «Παναγία η Βοήθεια», Π.Γ.Ν Ηρακλείου-Γ.Ν Βενιζέλειο») προχωρούν σε νέα δίμηνη σύμβαση!


Ολοκληρώθηκε η δημοπρασία για τον μοριακό έλεγχο του αίματος
Αλλάζει ο χάρτης του ελέγχου του αίματος στη χώρα μας. Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του ηλεκτρονικού μειοδοτικού διαγωνισμού για τον μοριακό έλεγχο του αίματος.
Στην τελική ευθεία βρίσκεται και ο διαγωνισμός της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ) για τη μεταφορά των μονάδων αίματος, ενώ νέος διαγωνισμός θα προκηρυχθεί για τον κεντρικό ορολογικό έλεγχο που μέχρι τώρα γίνεται στις κατά τόπους μονάδες αιμοδοσίας του ΕΣΥ.

Περισσότερα στο link: http://www.defencenet.gr/defence/item/ολοκληρώθηκε-η-δημοπρασία-για-τον-μοριακό-έλεγχο-του-αίματος


20/09/2013
Οι δύο εμπλεκόμενες εταιρείες έκαναν ενστάσεις κάτι που θα καθυστερήσει τη διαδικασία του διαγωνισμού. Το υπουργείο δεν κρύβει την ανησυχία του και ψάχνει για εναλλακτική λύση. Είμαστε σε εγρήγορση και παρακολουθούμε το θέμα.
Περισσότερα στο link: http://www.tovima.gr/society/article/?aid=530984


Επειδή ο νέος διεθνής διαγωνισμός δεν θα έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος Οκτωβρίου, αποφασίστηκε από το υπουργείο Υγείας τα Κέντρα Μοριακού Ελέγχου του αίματος (ΚΜΕ) να προχωρήσουν σε τρίμηνες συμβάσεις.
Κατεβάστε το σχετικό αρχείο σε μορφή pdf document.


ΕΠΕΤΕΥΧΘΗ ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΩΝ
Κατεβάστε το σχετικό αρχείο σε μορφή pdf.

Μετά από ομόφωνη απόφαση όλων των οργανισμών-μελών του Διεθνούς Δικτύου Αιμοεπαγρύπνησης (ΙΗΝ) απονεμήθηκε βραβείο μετά μεταλλείου για την εξαιρετική και διαρκή αφοσίωσή της στο χώρο της αιμοεπαγρύπνησης, της ασφάλειας και της ποιότητας του αίματος, στην Δρ. Κωνσταντίνα Πολίτη, Αμ. Επίκουρο Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιστημονική Σύμβουλο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, Υπεύθυνη του Συντονιστικού Κέντρου Αιμοεπαγρύπνησης (ΣΚΑΕ) και Πρόεδρο της Συμβουλευτικής Επιτροπής Αιμοδοσίας του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ).
Κατεβάστε το σχετικό αρχείο σε μορφή doc.

constantinapoliti_1 constantinapoliti_2

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόσφατα ανακοίνωσε την έγκριση της δεφερασιρόξης για τη θεραπεία της χρόνιας υπερφόρτωσης σιδήρου σε ασθενείς 10 ετών και άνω που πάσχουν από μη μεταγγισιοεξαρτώμενη μεσογειακή αναιμία, στις περιπτώσεις που η θεραπεία με δεφεροξαμίνη είτε αντενδείκνυται, είτε κρίνεται ανεπαρκής.
Κατεβάστε το σχετικό αρχείο σε μορφή pdf document.

Νεότερα δεδομένα στη Γονιδιακή Θεραπεία
Κατεβάστε το σχετικό αρχείο σε μορφή pdf document.

Log in with your credentials

Forgot your details?